Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 340
Wordpress

Wordpress Nedir, Wordpressin Avantajları Nedir?


Warning: Attempt to read property "user_email" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 590

Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 603

 Wordpress, kendi internet sitenizi, bloğunuzu ya da uygulamanızı oluşturabilmek için kullanabileceğiniz, açık kaynak kodlu ve Php dilinde yazılmış olan bir sistemdir. Wordpress 2003 senesinden piyasaya sürüldüğünden bu yana, oldukça esnek olan bir içerik yönetim sistemi veya CMS’ye dönüşmüştür. Bugün ise muhtemelen duymuş olduğumuz en meşhur internet sitelerinin bir kısmını kapsayan ağın, %30’undan daha çok fazlasını çalıştırmaktadır.

 İlk çıkmış olduğu zamanda yalnızca blog amaçlı kullanılmış olsa da, günümüzde bu sistem ile i-ticaret siteleri, kurumsal siteler, video siteleri, forum gibi siteler yapılabilmektedir. Ülkemizde ve dünyada pek çok kurumsal internet sitesi dahil, büyük siteler, bu sistemi kullanmaktadır. Peki bu sistemin bize sağladığı avantajlar nelerdir?

WordPress’in Bize Sağladığı Avantajları Nelerdir?

– Açık kaynak kodludur ve aynı zamanda ücretsiz bir servistir.

– Geliştirilmeye açıktır, kod işlemlerinden anlayan birisi bu sistem ile kendi düzenlemelerini çok kolay bir şekilde yapabilir.

– Sürekli olarak kendisini güncellemektedir, devamlı olarak yeni eklentiler ve temalar piyasaya sunulmaktadır.

– Yapısı sade ve de hızlıdır. Kullanırken yavaşlama yaşanmaz.

– Yönetici paneli gerçekten çok kapsamlıdır. Yönetici paneli ile hemen hemen her işlem halledilebilir.

– Mobil ile uyumludur.

– Yazılımda yaşadığınız problemleri wordpress forumlarına danışıp yardımlaşma imkanı sunar.

WordPress’in Dezavantajları Nelerdir?

 WordPress’in işlemciyi çok fazla yorduğu bilinir, bunun için alacağınız sunucu niteliklerinin wordpress site barındırmayla ne kadar uygun olup olmadığını sorgulamanız önemlidir. Aksi takdirde büyük bir istekle açmış olduğunuz internet sitenizin hosting yüzünden kapanma durumu olabilir.

 Açık kaynak kodlu olma özelliği, onu diğer yazılımlara göre daha güvensiz kılar. Bu durumun önüne geçebilmek için ise birtakım önlemler alınabilir. Bilmediğiniz ve yayıncısına güvenmediğiniz eklentileri mutlaka kullanmamalı ve kullanmakta olduğunuz eklentilerin de güncellemelerini yapmalısınız. Genellikle wordpress sitelerini hackleyen kişiler, eklentilerde bulunan açıklardan siteye sızmaktadırlar.

 Aynı zamanda wordpressi ilk kez kullanacaklara, yönetici paneli çok karışık gelebilir. Alında çok fazla detayın olması iyi bir şeydir fakat ilk etapta kafa karıştırabilir. Kullanmaya başlanınca bu zorluk da ortadan kalkacaktır.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı