Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 340
Hosting

SSL Sertifikası nedir ve neden önemlidir?

SSL Sertifikası nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bir SSL sertifikası, şifreli bir bağlantı sağlayarak bir web sitesinin kimliğini doğrular. SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelir. Bu güvenlik protokolü, web tarayıcıları ve web sunucuları arasında şifreli bir bağlantı oluşturur.

Çevrimiçi işlemleri korumak ve müşteri bilgilerini gizli ve güvenli tutmak için şirketler ve kuruluşlar web sitelerine bir SSL sertifikası eklemelidir.

SSL, Secure Socket Layer’ın kısaltmasıdır. İnternet bağlantılarının güvenli olmasını sağlar ve suçluların sistemler arasında bilgileri okumasını veya değiştirmesini engeller. URL adres çubuğunun yanına bir asma kilit yerleştirilir. Bu, site için bir SSL sertifikası verildiğini gösterir.

25 yıl önceki başlangıcından bu yana pek çok versiyon var ve her biri güvenlik sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldı. Daha sonra güncellenmiş bir sürüm olan TLS (Taşıma Katmanı Güvenliği) yayınlandı ve bugün hala kullanılmaktadır. SSL kısaltması kaybolmaz, bu nedenle protokolün eski sürümüne olduğu gibi atıfta bulunulabilir.

SSL sertifikalarının çalışma prensibi nedir?

SSL, web siteleri ve kullanıcılar arasındaki veya sistemler arasındaki verileri korur. SSL, veri aktarımını daha karmaşık hale getirmek için şifreleme algoritmaları kullanır ve bu da bilgisayar korsanlarının okumasını engeller. Bu veriler adlar, adresler, kredi kartı numaraları veya finansal bilgiler gibi hassas bilgiler içerebilir.

Bu nasıl çalışır:

  • Bir sunucu veya tarayıcı, SSL güvenli bir web sitesine (yani bir web sunucusu) bağlanmaya çalışır.
  • Web sunucusu veya tarayıcı kimlik ister.
  • Yanıt olarak, web sunucusu tarayıcıya SSL sertifikasının bir kopyasını gönderir.
  • SSL sertifikasına güvenip güvenmediğini belirlemek için tarayıcı veya sunucu bunu inceler. SSL sertifikasına güveniyorsa web sunucusuna sinyal gönderir.
  • Web sunucusu, dijital olarak imzalanmış bu onaya yanıt vererek SSL şifreli bir oturum başlatmanıza olanak tanır.
  • Tarayıcı ve sunucu şifrelenmiş verileri paylaşır.

Bu genellikle basitçe “SSL anlaşması” olarak adlandırılır. Uzun bir süreç gibi görünse de sadece milisaniyeler sürer.

Bir web sitesinde bir SSL sertifikası varsa, URL, HTTPS (Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü) kısaltmasını içerecektir. URL adres çubuğunda, SSL sertifikası yoksa HTTPS (Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü) kısaltması görünür. URL adres çubuğunda bir asma kilit simgesi de görülebilir. Bu simge, web sitesi ziyaretçilerine güven vermek için kullanılır ve güveni sembolize eder.

SSL sertifikası ile ilgili detayları görüntülemek için tarayıcı çubuğunda bulunan asma kilit simgesine tıklayabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler SSL sertifikaları için tipiktir:

Sertifika sona erme tarihi genel anahtar (genel anahtar, özel anahtar yok) SSL sertifikası neden gereklidir? Kullanıcı verilerini korumak, web sitesinin sahibinin kimliğini doğrulamak ve ziyaretçilere güven vermek için sitelerin bir SSL sertifikasına ihtiyacı vardır.

Bir web sitesi, kullanıcıların oturum açmasını, kredi kartı numaralarını vermesini veya finansal bilgileri görüntülemesini gerektiriyorsa, veri gizliliğinin korunması önemlidir. SSL sertifikaları çevrimiçi işlemleri korur ve kullanıcıların özel bilgileri güvenli bir şekilde paylaşmasını sağlar.

Firmalar için en önemli şey, bir HTTPS web sitesi adresine sahip olabilmek için bir SSL sertifikasının alınmış olmasıdır. HTTPS, güvenli HTTP sürümünü ifade eder. Bu, HTTPS web sitelerinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. SSL sertifikası olmayan HTTP siteleri genellikle tarayıcılar tarafından “güvenli değil” olarak işaretlenir. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmadığını bildirir ve işletmeleri HTTPS’ye geçmeye teşvik eder.

Aşağıdakiler gibi bilgileri korumak için bir SSL sertifikası kullanılabilir:

  • Giriş bilgileri
  • Banka hesapları ve kredi kartı işlemleri hakkında bilgiler
  • Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler (tam adlar, adresler, doğum tarihleri, telefon numaraları vb.)
  • Sözleşmeler ve yasal belgeler
  • Tıbbi kayıtlar
  • Özel bilgiler

SSL Sertifikası nedir?

SSL sertifikaları internette web sitesi görünürlüğünü artırabilir. Doğru adrese iletilen bilgileri korumak için SSL sertifikaları kullanılır. Bu nedenle çok önemlidir. Mesajın doğru adreslere gönderilmesini sağlar ve gönderici ile alıcıyı birbirinden ayırır. SSL sertifikaları, mesajınızın tarihini ve saatini kontrol etmenizi ve bir belge arşivi oluşturmanızı sağlar. Ad, adres ve kredi kartı numaraları gibi hassas bilgileri şifreleyerek korur.

SSL sertifikalarının türleri nelerdir?

SSL İngilizce bir terim olduğu için bazı web sitesi sahipleri farklı SSL türleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirler. SSL sertifikaları satın alırken şunlara dikkat etmek önemlidir: hangi SSL sınıfına ait olduğu, neleri yerine getirdiği ve özellikleri. Bunlar en popüler SSL türleridir:

1. SSL Standart

Yalnızca etki alanına özel SSL sertifikası, 2048 bit şifrelemeli standart SSL sertifikaları kullanan bir SSL sertifikasıdır. Standart SSL sertifikası, sunulması için bir belge gerektirmez. Genel ağlardaki verileri korumak için kullanılır.

Standart SSL sertifikaları, bir alanı 128/256bit şifreleme ile koruyabilir. DV tipi güvenlik protokolünü sağlayan sertifika, siteye giriş yaptıklarında kullanıcı bilgilerini korur. Standart SSL kurulumu için Türk Comodo SSL ile iletişime geçin.

2. Wildcard SSL

Alt etki alanı destekli SSL, Wildcard SSL olarak da bilinir. Alan adına ek olarak sınırsız alt alan adı için koruma sağlar. Ek maliyet getirmediği ve alan adının yanı sıra diğer alt alan adlarını koruduğu için ekonomiktir.

3. Rapid SSL

Rapid SSL, belgelenmemiş güvenli giriş katmanlarından biridir. Çoğu tarayıcı bu sertifikayı destekler. 128/256-bit tek kök şifreleme sistemi kullanır ve Symantec tarafından sağlanır. Bu sertifika kişisel web sitelerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

4. EV SSL ile

En yüksek güvenlik seviyesi olan EV SSL, sertifika sahibinin yasal, ticari veya resmi olduğunu gösterir. Veren şirket tarafından onaylandıktan sonra EV SSL sertifikası verilir. Kapsamlı kurumsal doğrulamaları içerir.

EV SSL sertifikası, doğrulama gerektirdiğinden herkes tarafından kullanılamaz. EV SSL sertifikası başvurusunda bulunurken ticari veya yasal faaliyet belgenizi sunmanız gerekmektedir. Sertifikanız onaylandıktan sonra unvanınız tarayıcının yeşil alanında görüntülenecektir. Bu, güvenli bir web sitesi olduğunuzu gösterir.

5. Birleşik İletişim Sertifikası (UCC).

Bu tür SSL sertifikası, etki alanındaki birden çok adı ve ana bilgisayarı korur. Bir UCC SSL sertifikası, birincil alana ek olarak 99 ek alan adını güvence altına alabilir.

Neden SSL satın almalıyım?

Kullanıcılar ve web siteleri arasında güvenli bilgi alışverişi için bir SSL sertifikası gereklidir. Bir SSL sertifikası satın aldıktan sonra web sitenizdeki tüm işlemler ve veriler şifrelenecektir. Ziyaretçilerinizin bilgileri şifrelenir ve sunucuya güvenli bir şekilde iletilir. Veriler, siber saldırı olsa bile başarıya ulaşmak imkansız olacak şekilde şifrelenir.

SSL sertifikaları, özellikle e-ticaret web siteleri için çok önemlidir. SSL sertifikaları, ziyaretçiler için güvenilir ve saygın bir kaynaktır. Kredi kartı ve kişisel verileri korumak için güvenli bir çözüm sunarlar. Sitenize gelen bir ziyaretçi, alan adının başında güvenlik simgesini görecektir. Bu sayede sorunsuz bir şekilde alışverişe devam edebilecektir. Bu, ticaret dönüşümünüzü iyileştirecektir.

SSL Sertifika Fiyatları Nedir?

Hangi özelliklere ihtiyacınız olduğuna ve hangi siteyi kullandığınıza bağlı olarak SSL ücretleri için çeşitli seçenekler vardır. Standart SSL ve Rapid SSL diğerlerinden daha uygun maliyetlidir. Bu sertifika, alan adı doğrulaması içerdiğinden bloglar ve kişisel web siteleri için kullanılabilir. Ayrıca elde edilmesi hızlıdır.

SSL sertifikası satın almak için https://www.verigom.com/ssl-sertifikasi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ev SSL sertifikaları ve joker karakterli SSL sertifikaları için doğrulama gereklidir. Şirket iletişim bilgileri ve unvanı ile diğer belgelere ihtiyaç duyarlar. SSL sertifikalarının maliyeti oldukça pahalı olabilir, bu nedenle doğru türü seçmek önemlidir. Uygun fiyatlı olan Wildcard SSL sertifikası, çok sayıda alt alana sahip web siteleri için en uygun olanıdır.

SSL sertifikaları, farklı amaçlara hizmet eden web sitelerini korumak ve çevrimiçi kalmalarını sağlamak için oluşturulmuştur. SSL sertifikaları, özellikle kişisel bilgileri ve bankacılık bilgilerini paylaşan web siteleri için oldukça önemlidir.

SSL sertifikasını nasıl alabilirim?

Bir Sertifika Yetkilisi (CA), doğrudan bir SSL sertifikası verebilir. Her yıl, Sertifika Yetkilileri (Sertifika Yetkilileri olarak da bilinir) tarafından milyonlarca SSL sertifikası verilir. İnternetin işleyişinde çok önemlidirler ve çevrimiçi işlemlerin güvenilir ve şeffaf olmasını sağlarlar.

SSL sertifikası satın almak için https://www.verigom.com/ssl-sertifikasi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

SSL sertifikaları, ihtiyaç duyduğunuz güvenlik düzeyine bağlı olarak çeşitli fiyatlarda mevcuttur. Gereksinim duyduğunuz sertifika türünü seçtikten sonra, sertifikayı düzenleyebilecek bir Sertifika Yetkilisi bulmanız gerekecektir.

SSL sertifikasının süresi dolarsa ne olur?

SSL sertifikaları belirli bir süre için geçerlidir. Süresiz olarak kullanılamazlar. SSL endüstrisi için fiili düzenleyici, Sertifika Yetkilisi/Tarayıcı Forumudur. SSL sertifikalarının en fazla 27 ay süreyle geçerli olması gerektiğini belirtir. Bu iki yıllık bir dönemdir. SSL sertifikanızın süresi dolarsa, üç aylık süreyi de devredebilirsiniz.

SSL sertifikaları belirli bir süre için geçerlidir. Bunun nedeni, tüm doğrulama belgeleri gibi, bilgilerin doğru kalmasını sağlamak için düzenli olarak yenilenmeleri gerektiğidir. Şirketler web siteleri satıp satın aldıkça, çevrimiçi ortamda işler değişir. SSL sertifikaları, aktarıldıklarında bilgiler değiştikçe güncellenebilir. Bu geçerlilik süresi, sunucuları veya kuruluşları doğrulamak için kullanılan bilgilerin doğru ve güncel olmasını sağlamaya hizmet eder.

Sizler de e-ticaret sitesi sahibi olarak işinizi internet ortamına taşımak istiyorsanız öncelikle bir alan adına ve hosting veya sunucu hizmetine sahip olmalısınız. İhtiyaçlarınıza en uygun servisi bulmak için web sitemizi ziyaret edebilir, daha detaylı bilgi almak isterseniz 0850 660 00 99 numaralı telefondan Vargonen Sistem Destek uzmanlarına ulaşabilirsiniz.

https://www.verigom.com/ssl-sertifikasi/

Sizler de e-ticaret veya web sitesi sahibi olarak internet ortamına taşınmak istiyorsanız öncelikle bir alan adına , hostinge veya sunucu hizmetine sahip olmalısınız. Sizlerde ihtiyaçlarınıza en uygun servisleri edinmek için web sitemizi ziyaret edebilir , aklınıza takılan sorular için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Verigom Telekomünikasyon Limited Şirketi
Mall Of İstanbul The Office No:7 E Kat:17 D.No:136 Başakşehir/İstanbul
0212 970 2393
[email protected]

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı