Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 340
Nasıl Yapılır

Site Hız Testi Araçları ve Kullanımı


Warning: Attempt to read property "user_email" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 590

Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 603

Yavaş ya da düşük hız performansı, hiçbir web sitesi sahibinin isteyeceği bir şey değildir. Bu durumu yaşamamak ve azaltmak için web sitenizin genel performansını devamlı olarak izlemelisiniz. Site hız testi araçları, sayfanızın hızını takip etmeniz ve zayıf noktalarını bulmanız açısından yardımcı olan bir hizmettir. Bu şekilde web sitenizi gerektiği anda iyileştirebilir ve sorunları halledebilirsiniz.

Sayfa Hızının Önemi Nedir?

 Eğer ziyaretçi olduğunuz bir sayfada, çok ağır bir şekilde yüklenen bir sayfaya girmeye çalışıyorsanız bu durumda ne yaparsınız? Genellikle internet kullanıcıları bu tür sitelerde sayfanın yüklenmesini beklemek yerine çıkış yapıp başka bir siteye girme seçeneğini kullanmaktadır. Hatta yapılan araştırmalara öre bir ziyaretçinin ortalama olarak sayfa bekleme sayısı 3 saniyedir. Bu nedenden dolayı sayfa hızı çok önemlidir. Aynı zamanda sayfa hızının yavaş olması sonucunda:

– SERP etkilenir. Arama motorlarının hepsinin sonuçları toplamaları için çok uzun vakitleri yoktur. Eğer bu kısa sürede sayfanız yüklenmiyorsa, arama motoru sonuçlarından sayfanızın listelenmesini bekleyemezsiniz, adınız her zaman gerilerde olacaktır.

– Web sitenizin trafiği de etkilenmiş olur. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi insanlar site içlerinde beklemeyi sevmedikleri için ziyaretçi de kaybetmiş olursunuz ve sizin belki de bir sürü potansiyel ziyaretçiniz vardır.

– SEO etkilenir. Sayfanızın yavaş yükleniyor olması arama motorlarının kullanıcı deneyimini de etkiler ve arama motorlarının itibarını bu sebepten zedeleyebilir.

 Bütün site sahipleri kullanıcılarına mümkün olabildiğince en iyi hızı sunmak ister. Belirli bir hıza ulaşıldığında ise bu hızı düşürmemek için zaman zaman kontroller ve bakımların da yapılması gerekmektedir. Sitenizin hızını ölçebilmeniz için hız testi araçlarından birini kullanabilirsiniz. Ara ara bu araçları kullanıp web check – up’ı yapmak, sitenizin geleceği için önemli bir husustur.

Önerilen Site Hız Testi Araçları

Load Impact

 Load Impact ile yapmış olduğunuz testlerin sonrasında kodların içerisindeki performansların değerlerini de görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda üye olduğunuz taktirde, çok daha kapsamlı testleri yaptırma imkanına sahip oluyorsunuz. Load Impact, aracı farklı olan rotasyonlardan sizin sitenize bağlantı hızlarını test eder. Bunun dışında sunucu ölçümlerini de değerlendirir ve sizin için çok kapsamlı sonuçlar çıkarır.

Google PageSpeed Insights

 Tamamen ücretsiz ve en çok kullanılmakta olan hız testi aracıdır. Google PageSpeed Insights olarak isimlendirilen bu hız aracı, son yapılan güncellemeler ile birlikte sayfa hızının ve sayfa optimizasyonunun arasındaki anlaşmazlıklara son vermiştir.

GT Metrix

 Ücretsiz ve çok sık kullanılmakta olan bir diğer araçlardandır. GT Metrix çok detaylı bir raporlama ve iki çeşit en uygun şekle sokma algoritması kullanmaktadır. Bu araç ile siteden birtakım kaynak dosyalar ele alınır ve sitenizde geliştirilmesi gereken kodlar varsa bu konuda sizlere bilgi sunar. Bu aracın bir başka önemli özelliği ise, rakip analizi de yapıyor olmasıdır. Bu şekilde diğer firma rakiplerine karşı daha da önde olabilirsiniz.

Pingdom

 Hız testi yapabilmeniz için bu aracın ücretsiz sürümleri mevcuttur. Şık bir görünümü ile anlaşılır raporlar sunmaktadır. Fakat bu araç çok fazla yoğun kullanıldığından, bazen sırada beklemeniz gerekebilir.

WebPageTest

 Diğer test araçları gibi WebPageTest kullanarak da kapsamlı performans değerlendirmeleri yapabilirsiniz. Sunucu seçimi, konum üzerinden sorgulama seçeneği, tarayıcı belirleme gibi özellikler de mevcuttur. 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı